УПOКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ ЖАРКО ЈЕРЕМИЋ 1950-2009

ImageУ среду 11. марта 2009. године, после дуготрајне и теске болести, предао је душу своју Господу пензионисани парох трећи младеновачки, протојереј Жарко Јеремић.

Опело је обавио у Благовештенском храму у Рајковцу Његово Пеосвестенство епископ шумадијски Г. Јован и лично се опростио од покојног проте Жарка. Опелу је саслуживало 30 свештеника и 1 ђакон. Након завршеног опела учињен је опход око цркве и организована поворка до гробља у селу Рајковац где је прота Жарко и сахрањен.

Прота Жарко је рођен 1. марта 1950. године у дому оца Милинка и мајке Станиславе рођ. Ракић у селу Рајковац код Младеновца. Основну школу завршио је у Рајковцу и Младеновцу. Врло рано, у својој осмој години остаје без мајке.

Беседа еп. Јована

Године 1965. уписује Богословију Св. Саве у Београду коју завршава 1970. Године 1972. животни пут му се укрстио са Вером Јоцић из Влашке са којом је изродио сина Дејана и ћерку Станиславу. Исте године бива рукоположен у чин свештеника од стране Његовог Преосвештенства епископа жичког Василија и бива постављен на упражњену парохију барајевску у Барајеву, а 1975. бива премештен на парохију стојничку у селу Марковац. Године 1978. прелази на упражњену парохију 1 тополску у Тополи, где остаје све до 1984. године, када долази на новоосновану парохију трећу младеновачку у Младеновцу. На овој парохији службује до свога пензионисања марта 2007. године, када због тешке болести одлази у инвалидску пензију. Чином протојереја одликован је пред само пензионисање марта 2007. године.

Нека би молитвама Св. апостола Луке, којег је прота Жарко славио и молитвама свих Светих, Господ Исус Христос примио душу његову у Царству своме где нема патње, болести, туге ни уздисања, већ где је живот бесмртни.

јереј Ратко Аврамовић