Чланци поређани по датуму: среда, 13 октобар 2010

ИЗУЗЕТНА САРАДЊА ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА У ЈАГОДИНИ И ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ“Вера је основ свега чему се надамо...”

У уторак, 12. октобрa, када наша Света Мајка Црква прославља Преподобног Кириjака Отшелника, Његово Преосвештенство Eпископ шумадијски Господин Јован је служио Свету Архијерејску Литурију у Геронтолошком центру у Јагодини. Владики је саслуживало свештенство храма Светих апостола Петра и Павла из Јагодине.

УЧЕНИЦИ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ ПРВОГ РАЗРЕДА ПРВЕ КРАГУЈЕВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ“Не бој се мало стадо! Јер би воља Оца вашега
да вам да Царство”
(Лк 12,32).


На почетку сваке школске године, увек се рађа нова неизвесност која код сваког вероучитеља изазива неку врсту стрепње у погледу одзива ученика који желе да похађају верску наставу. Намеће се утисак да број заинтересоване деце за ову врсту факултативне наставе варира из године у годину. У сваком случају, барем што се градова тиче, општи је закључак, да број деце на веронауци је мањи у односу на ону која похађају грађанско васпитање. Но, можда је баш и то “мало стадо” потврда Христових речи да је “много званих, али је мало изабраних”. Вероватно ће проћи још неко време док се у свести родитеља, а и саме деце, не оформи мишљење и став да је, на крају, познавање своје вере део опште културе, ако се у томе већ не види и нешто више од тога.