Чланци поређани по датуму: среда, 15 април 2015

ДОЧЕК БЛАГОДАТНОГ ОГЊА И ПРОСЛАВА ВАСКРСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У МЛАДЕНОВЦУНајрадоснији хришћански празник је ове године прослављен веома свечано у младеновачком храму Успења Пресвете Богородице. На Велику суботу, у вечерњим часовима, окупило све више стотина Младеновчана да би дочекали Благодатни огањ из Јерусалима. Огањ су у младеновачку Цркву донели јереј Ненад Марковић и ђакон Милутин Гашевић. „Приђите примите Светлост од Незалазне Светлости, и прославите Христа Васкрслог из мртвих“, ове речи Светог Јована Златоустог верници су испунили чекајући стрпљиво у молитви, током више сати.

ВАСКРС И ДОЧЕК БЛАГОДАТНОГ ОГЊА У БАРАЈЕВУУвече, на Велику суботу у порти храма Спаљивања моштију Светог Саве окупио се верни народ Барајева и околине на дочек Благодатног огња из Јерусалима. Предивно је било видети велики број деце у народној ношњи која су са нестрпљењем очекивала овај свечани моменат. Благодатни огањ донет је из Београда од стране Архијерејског намесника бељаничког протојереја-ставрофора Виде Милића, који је заједно са свештенством бељаничког намесништва после трократног опхода око цркве служио свечану Васкршњу литургију. На литургији је после прочитане посланице Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована уследило причешће верног народа а затим и освећење васкршњих јаја.

ВАСКРШЊА РАДИОНИЦА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У ЈАГОДИНИУ оквиру пројекта „Љуби ближњега свога, као себе самога“, који се реализује благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, реализована је Васкршња радионица. На Велики четвртак, ученици средње економско-трговинске школе „Славка Ђурђевић“ из Јагодине предвођени катихетом јерејем Миланом Ђорђевићем посетили су станаре старачког дома и заједно са њима украшавали Васкршња јаја. Радионица је изазвала одушевљење станара дома, по њиховим речима „да после дуго времена осете радост Васкрса“.