Чланци поређани по датуму: понедељак, 21 септембар 2009

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА Свештенство храма Свете Петке на челу са старешином протонамесником Драганом Брашанцем у недељу 20. септембра 2009. године, дочекало је ученике ОШ Свети Сава из Винограда одслуживши Свету Литургију, на којој је призивом Светог Духа упућена молитва за почетак нове школске године.

Ово је уједно била прилика да се деца што боље упознају али и активно укључе у Литургијски живот Цркве, примењујући теориски све што су научили на часовима Веронауке. Већина њих су по први пут помагали свештеницима у олтару обучени у стихаре, где су могли да виде радње које свештеници врше у току Литургије. Дечију радозналост употпунио је отац Мирољуб Миладиновић свештеник овога храма, који је у надахнутој беседи указао на сложену тему васпитања и образовања.

СТОГОДИШЊИЦА ХРАМА СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ У ВЛАШКОЈ КОД МЛАДЕНОВЦАПодизањем велелепног храма посвећеном Светом цару Константину и царици Јелени пре више од сто година, мештани села Влашке код Младеновца учинили су дело достојно светих предака наших, јер су на вечном темељу Богочовека Христа сазидали светињу, која је и поред тешких временских прилика трајала и опстајала, дочекавши да прослави своју стогодишњицу.

Колико ова Црква значи народу овога краја сведочи нам Божанска Литургија коју је на дан прославе 20. септембра 2009. године служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован.

ОСВЕЋЕН НОВИ ХРАМ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАЈЛА У КОРМАНУ КОД КРАГУЈЕВЦА ВЛАДИКА ЈОВАН – ЗРЕО НАРОД ГРАДИ ХРАМОВЕ

У суботу 19. септембра 2009. године Његово Преосвештенство Епископ шимадијски Г. Јован осветио је новоподигнути храм посвећен Светом Архангелу Михајлу у селу Корману, надомак Крагујевца. Верни народ Кормана и суседних места, дочекао је Епископа шумадијског Г. Јована са великом радошћу, јер освећење храма Светог Архангела Михајла за њих пре свега значи да ће имати богомољу у своме месту, и да више неће морати ради молитве да одлазе у суседно село.