Чланци поређани по датуму: новембар 2006

У понедељак 27. новембра 2006. године Његово Преосвештенство Епископ шумадисјки Јован посетио је Црквене општине у Кијеву и Баточини, у Архијерејском намесништву лепеничком.

У пратњи свештенства, надлежног пароха, протојереја Радосава Петровића и председника општине Баточина, професора Радише Милошевића, прво је у Кијеву обишао храм Св. Тројице који је у обнови.

 

Дана 26. новембра прослављен је Свети Јован Златоусти Светом архијерејском литургијом, коју је служио епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење ректора др Зорана Крстића, протојереја-ставрофора, и професора Богословије.

 

У суботу, 18. новембра 2006. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је уз саслужење архијерејског намесника младеновачког протојереја ставрофора Драгољуба Ракића и свештенства из намесништва освештао темељ новог манастирског конака при храму Светих апостола Петра и Павла у Јагњилу.

После завршеног молитвеног чина, Епископ Јован је у беседи истакао значај градње овог велелепног здања и оснивање новог манастира који ће бити светли бисер у овом делу Шумадије. На крају је Преосвећени Владика пожелео домаћинима да се ово богоугодно дело што пре заврши.

Изградња овог конака који има више од 1.100 метара квадратних, финансира се прилогом "Аеродрома-Београд" и прилозима мештана и привредника из Јагњила и околних места.

 

ОБНОВЉЕЊЕ ХРАМА СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА

Поводом 34 године постојања и рада, Завод за збрињавање одраслих „Мале Пчелице“ у Крагујевцу 10.11.2006. године свечано је отворио библиотеку које је замишљена као вишенаменски простор у коме ће се одвијати сви културно-забавни садржаји, научно-стручни скупови и едукативне активности у организацији највеће Установе социјалне заштите на Балкану.

 

У суботу 11. новембра 2006. године Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру Никоље. Том приликом епикоп Јован је освештао новоподигнути летњиковац.

Изградњу летњиковца помогли су господин Милован Маринковић из Тополе, господин Бора Јелић из Смедеревске Паланке, господин Душан Ранковић из Аранђеловца и господин Стојан Васовић из Чачка коме је уручена грамата за неизмерно залагање и старање о овом манастиру.

У суботу 4. новембра његово преосвештенство епископ шумадијски Јован осветио је темеље темељ цркве Св. Анастасије у Копљарима. По завршетку, епископ Јован се обратио верницима беседом и поукама о значају градње новог храма. Надлежни свештеник протојереј Милисав Симић и председник грађевинског одбора Драган Прекић поздравили су епископа Јована и све присутне пожеливши им добродошлицу.