Чланци поређани по датуму: субота, 07 новембар 2009

MИТРОВСКЕ ЗАДУШНИЦЕ – ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ На дан Митровских задушница 7. новенбра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је заупокојену Свету Литургију, а затим и парастос уснулим слугама Божијим, у Саборном храму у Крагујевцу. Епископу је саслуживало братство Саборном храма уз присуство великог броја верних крагујевчана који су дошли да се помоле за покој душа својих ближњих. После заамвоне молитве одржан је парастос у којем су споменута имена отаца, браће и сестара који више нису са нама, а за које се Црква моли да их Господ упокоји и прими у своје Небеско Царство.

“РАДОСТ ПОКАЈАЊА ПУТ КА БОГУ”У петак 6-ог новембра 2009. године, на дан Св.великомученика Арете и осталих пострадалих с њиме Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију у храму Свете Петке у Виноградима уз саслужење протојереја ставрофора Милана Бороте, јереја Мирољуба Миладиновића и ђакона Саборног храма Небојше Јаковљевића.

ДАН СВЕТОГ АПОСТОЛА ЈАКОВА У СТАРОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ЦРКВИУ четвртак, 5. новембра, на дан Светог апостола Јакова, епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију у Старој Цркви крагујевачкој уз саслужење бртства овог храма.

У предању наше Цркве које се тиче Божанствене Литургије, наводи се међу онима који су установили обреде савршавања Светих Тајни и писмено их предали Цркви и апостол Јаков, који је у удео добио јерусалимску Цркву и постао њен први Епископ.