Одштампајте ову страницу

БАДЊИ ДАН У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА

БАДЊИ ДАН У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је на Бадњи дан 6. јануара 2009. године Свету Аријерејску Литургију у Храму Свете Петке у Крагујевачком насељу Виногради.

Свакодневна Литургијска сабрања у овој великој светињи уз присуство великог броја људи не само из Винограда, него и из других делова Крагујевца почела су благословом Владике Јована пре неких месец дана када је на очиглед свих са икона на иконостасу потекло Свето Миро. Из дана у дан служене су Свете Архијерејске Литургије на којима је началствовао епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење свештенства Крагујевачког и Лепеничког намесништва.

Као и предходних дана Владика је и за Бадњи дан упутио речи духовне поуке, показујући по ко зна који пут огромну љубав и пастирско старање према повереном му стаду шумадијске епархије.

Беседа епископа шумадијског Г Јована - 06. 01. 2009. године

„Поучени примером Светих Отаца и највећих учитеља Цркве који су своје полазиште и вечну инспирацију налазили у Светој Литургији, и ми данас који учестујемо у животу Цркве постајемо сутелесници и заједничари Тела и Крви Христове,“ речи су Владике Јована. Зато је Литургија Лек Бесмртности и извор спасења за сваког крштеног члана Цркве.

Честитајући најрадоснији хришћански празник Божић, владика Јован је позвао верни народ на учешће у Литургијском животу Цркве.