Одштампајте ову страницу

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ РЕКОВАЦ

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ РЕКОВАЦ

У среду, 21. јула 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован присуствовао је посети Председника Републике Србије Александра Вучића, који је обишао Општину Рековац и реконструисани Дом културе, који је обновљен после скоро пет деценија.

Председник је истакао: „Владика Јован ми је рекао једну пословицу сада: „Ако је Шумадија срце Србије, онда је Левач срце Шумадије“.

Он је окупљеним грађанима поручио да има неколико добрих вести за њих јер ће се радити пут ка Kрагујевцу, као и нова канализациона мрежа, додајући да је најважније да се нађе неки мањи инвеститор за Рековац. „Уз 57 милиона за завршетак водовода у Рековцу, биће решени проблеми после више деценија. Оно што је најтеже, а најважније, је да нађемо малу фабрику. Нема превише људи, али морамо да пронађемо неку мању фарбику за око 200 људи, посебно да жене запослимо“, поручио је председник Вучић и најавио је да ће Рековац добити и нову канализацију, пречистаче воде, што је спас за животну средину, али и да ће се радити пројекат за Дом здравља, како би постао боље место за лечење. „Желимо да мотивишемо људе да остану. Немамо довољно деце у Србији. Молим вас да нам помогнете да се заједнички изборимо за Рековац, за Левач, за свако село, домаћинство, да верујемо у себе“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић обишао је и винарију „Ластар“ у селу Секурич и том приликом истакао да ће винари моћи да извозе велике количине вина, ако са Kином будемо направили Споразум о слободној о трговини, као и да се ради на томе.

Извештај и фотографије: Инфо служба Епархије шумадијске / Председништво Србије / Димитрије Голл / Тањуг