Одштампајте ову страницу

ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ У МАНАСТИРУ ТРЕСИЈЕ НА КОСМАЈУ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПЕШАЧЕЊА

ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ У МАНАСТИРУ ТРЕСИЈЕ НА КОСМАЈУ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПЕШАЧЕЊАУ уторак, 15. октобра 2019. године, ученици нижих разреда матичне школе “Јанко Катић” из Рогаче као и из подручних одељења Дучине, Дрлупе, Слатине и Сибнице су заједно са својим учитељицама, учитељем и вероучитељем били на излету до манастира Тресије поводом Светског дана пешачења.

У току часа верске наставе ученици су чули нешто више о манастиру као и његовој историји. Ученици су сазнали о томе како функционише социјални живот у манастиру. Имали су доста питања што се тиче фресака јер су хтели да сазнају нешто више о томе. Научили су доста, а и применли су претходно знање које су стекли на часовима верске наставе.

Деца су кроз шетњу, обилазак манастира и предавање, у ком су активно учествовали, имали прилику да науче нешто ново. После смо наставили пешачењем кроз шуму где смо дошли до видиковца. Одатле смо могли видети остала села, као и цркву Светих апостола Павла и Петра у Неменикућама, општину Сопот као и друге крајеве. Деца су разним питањима хтела да сазнају о природи која нас окружује. Најбитније је да су се деца дружила и да су јачала међусобну повезаност и толеранцију.

вероучитељ Драган Катић