Одштампајте ову страницу

ХРАМОВНА СЛАВА У ЦЕРОВЦУ

ХРАМОВНА СЛАВА У ЦЕРОВЦУТрећега дана Свете Тројице, 29. маја 2018. године, Црквена Слава обележена је веома свечано.

Св. Литургијом началствовао је Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење протојереја-ставрофора Миладина Михајловића архијерејског намесника опленачког, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја-ставрофора Рајка Стефановића архијерејског намесника крагујевачког, протојереја Драгана Брашанца, протођакона Ивана Гашића, ђакона Милутина Гашевића и уз појање хора са Опленца и диригента Марије Ракоњац.

У надахнутој беседи Епископ је појаснио да је мудар човек онај ко носи Бога у себи и живи Богом. Дух Свети нас учи да живимо сагласно вољи Божијој. Једино добро под сунцем је Бог, а када се човек уподобљава Богу и сам постаје добар и постаје Бог по благодати.

У току Литургије, Епископ је ђакона Милутина Гашевића рукоположио у чин свештеника. Овом приликом је новорукоположеног свештеника очински посаветовао како да поступа са повереном паством, породицом и собом. Уједно је појаснио народу колико је света и узвишена свештеничка служба и да свако онај ко напада свештеника, напада Цркву Божију. Након поуке, Епископ је причестио велики број верника, а највише деце која су живо учествовала у Св. Литургији.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Посебна радост свих мештана осетила се због послужења свих присутних гостију први пут у новом трпезару који је саграђен за непуна три месеца. У току ручка надлежни парох бираним речима поздравио је честитог Епископа, свештенство и народ, а оцу Милутину честитао рукоположење и да дух ведрине којим је зрачио као вероучитељ у овој парохији на дан Светог Духа пренесе у нову парохију која му је поверена од Духовног Оца.

Духовна поука Епископа шумадијског Г. Јована

У име народа, надлежни парох се захвалио Првојерарху епархије шумадијске на Очинским саветима да Црквену Славу припремају заједничким средствима у временима тешким и данас овим саветима добисмо колачаре за још седам година.

протонамесник Дејан Петровић