Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА

ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА12. јануара 2015. године, Његово преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима и литургијски крстио Симониду Шаренац, ћерку Ивана и Марије Шаренац. Овом свечаном чину присуствовали су сродници и пријатељи ове побожне и цркви одане породице која дуго година показује велику љубав и активно учешће како у изградњи нашег Светог Храма, тако и у животу саме хришћанске заједнице уопште.

Епископу су на Светој Литургији саслуживали: протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј Драган Брашанац и протонамесник Мирољуб Миладиновић. Част да духовно посведочи кумство имао је господин Милан Ђорђевић.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Владика је у надахнутој беседи подсетио све присутне на теолошко искуство, да је основни циљ Божији да творевина буде спашена. Ту потку спасења ми задобијамо светом тајном крштења и осталим хришћанским врлинама. Задатак родитељства има двоструки смисао. Да децу не само телесно рађамо и бринемо се о њој, већ и да их пре свега рађамо и духовно.

протојереј Драган Брашанац