Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМА

ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМАПод окриљем апостолског поста, народ нашег Богом чуваног града у насељу Виногради био је сведок јединственог доживљаја Царства коме се надамо. Обрадовани посетом и служењем свога Јерарха, удостојили смо се присуства духовног празничног весеља, химне божанствене духовне радости, која је крунисана причешћем.

Заиста, храм Свете Петке био је претесан да прими све оне који су жедни воде живе и речи Божије.

На то нас упућују мудре и дубоке речи Првојерарха шумадијског Г. Јована, који је и овог пута својим очинским саветом и поуком духовно напојио свој верни народ. Спасење које се нама даје и пружа јесте спасење Црквом и у Цркви.Тамо где нема љубави и разумевања међу људима нема ни Христа. Никада не смемо заборави жртву коју је Христос поднео за нас. Својом жртвеном љубављу, Он нам је показао како треба да изгледа наш хришћански живот, рекао је Владика Јован. Учешће народа који је све време богослужења певао увеличао је овај хармолипи и осећај живог учешћа сваког члана ове духовне заједнице.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у цркви Свете Петке у Крагујевцу

Литургијском сабрању присуствовали су драги гости: др Драган Петровић са супругом Драганом из Сент Питерсбурга на Флориди, које је Владика Јован на крају представио верном народу.

 

протонамесник Драган Брашанац