Одштампајте ову страницу

ХРАМ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ

ХРАМ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ Владика Јован – Увек да будемо Христови јер је Сава Христов

По већ годинама устаљеној традицији Епископ шумадијски служи празнично бденије поводом храмовне славе „Спаљивања моштију светог Саве“ у крагујевачком насељу Аеродром, а сутрадан и Свету Лрхијерејску Литургију. Тим поводом и ове године Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован поделио је радост са својим епархиотима.

Епископу је саслуживао архијерејски заменик др Зоран Крстић заједно са свештеницима – старешинама крагујевачких и околних цркава. Богослужење је протекло у побожној и молитвеној атмосфери, у беспрекорном поретку, а благољепију ове службе је у моногоме допринело и појање ђака Богословије Св. Јован Златоусти са својим професором Немањом Старовлахом.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У надахнутом обраћању присутном народу, речима пуним оптимизма, наш Архијереј је назначио значај Светога Саве за васцели род наш српски, јер Његовом заслугом ми смо постали носиоци правога и потпунога Живота Христовог . "Увек да будемо Христови јер је Сава Христов,", истакао је Владика. Након заамвоне молитве прерзан је славски, да би затим колачар Ненад Живановић позвао на богату трпезу љубави припремљену за ову прилику.

Јереј Немања Младеновић