ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У ХРАМУ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУ

ХРАМ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован на дан Светих Мученика Јулијана и Василиса и Светог Григорија Охридског 21. јануара 2009. године служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Кнеза Лазара у Белошевцу.

Владики је саслуживало братство храма на челу са протојерејем Милованом Антонијевићем.

После прочитаног Светог Јеванђеља Владика Јован се обратио верном народу.Од наше вере зависи и наш однос према Богу. Да би смо узрастали у вери потренбо је да имамо смирење, љубав, веру, наду. Све је могуће човеку који верује. Очистити своју душу и своје срце значи пронаћи пут ка правој вери. Права вера се огледа у сталном и непрестаном преиспитивању себе. Пример нам по Владикиним речима пружа Свети aпостол Павле. Апостол Господњи на једном месту каже:,,Ко мисли да стоји нека се чува да не падне ''.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Белошевцу

Ове дивне и пре свега мудре речи Светог aпостола чувају нас од опаке болести која се зове прелест. Слаби и нејаки,каткад толико самоуверени у себе као да не видимо своје људске мане и слабости, покушавајући да их по сваку цену пренесемо на друге. Заслепљени највећим грехом проузрокованим кроз палу и огреховљену природу, свесно или несвесно разарамо све око себе, уносећи немир у своју породицу, чак и у Цркву Божију. Вечно раширене Божанске Руке као да не допиру до нас. На крају ове поучне и надахнуте беседе Владика Јован је замолио Премилостивог Господа да нам дометне праве и истините вере. Уједињени кроз веру, наду, и љубав, праштајући једни другима покајањем стичемо Царство Небеско.