Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У МЛАДЕНОВЦУ

ПРОСЛАВА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У МЛАДЕНОВЦУ

Најрадоснији хришћански празник је ове године прослављен веома свечано у младеновачком храму Успења Пресвете Богородице. Младеновачка Црква је од Великог петка била стално отворена, а организована су 24-орочасовна дежурства за време којих су младеновачки верници непрестано читали Псалтир. Посебно је вредно истаћи да је на сам Васкрс Причешћу приступило преко 1000 верника ове вароши.

Пасхалном сабрању началствовао је Архијерејски намесник протојереј-ставрофор Жељко Ивковић уз саслужење: протојереја-ставрофора Слободана Кеџића, протојереја Ратка Аврамовића, јереја Ненада Марковића, јереја Марка Јефтића и ђакона Саше Костадиновића. Посланицу Њ. С. Патријарха српског Г. Порфирија прочитао је Архијерејски намесник протојереј-ставрофор Жељко Ивковић.

Општи утисак је да су не само храм Успења Пресвете Богородице, већ и порта били премали за све који чине живу Цркву и који су дошли да вишенедељни подвиг крунишу Причешћем. Након литургијског, заједничарење је настављено у порти где су се верници окрепили након дугог поста. Као и претходних година, уз помоћ свештеника и верника, најмлађи чланови младеновачке евхаристијске заједнице добили су више од 200 пакетића.

Другог дана Васкрса су верници поново испунили младеновачки Храм да би наставили пасхално славље и чули речи из Богонадахнуте посланице Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, која је сабранима разгалила душе и окрепила срца.

јереј Марко Јефтић