Одштампајте ову страницу

ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА У СУШИЦИ

ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА У СУШИЦИ

У петак 18./5. марта 2022. године, када наша Света Црква прославља Светог мученика Конона и преподобног Марка, Пређеосвећену Литургију служио је протонамесник Александар Сенић у цркви Светог Великомученика Димитрија у насељу Сушица.

Богослужење својим појањем увеличали су јереји Марко Вуксановић и Урош Костић, као и професорка српског језика и књижевности у Другој крагујевачкој гимназији, Александра Радовановић.

Пређеосвећеној Литургији присуствовали су и ученици Прве техничке школе у пратњи вероучитеља господина Борка Богићевића, као и ученици Друге крагујевачке гимназије у пратњи вероучитеља Ђурђа Јанковића. Присутни народ, као и ученици који похађају верску наставу у поменутим школама, узели су учешћа у богослужењу причестивши се Светим Тајнама. Верном народу се обратио протонамесник Александар Сенић пригодном беседом где је између осталог рекао да је Причешће срж хришћанског живота и да све оно што учимо у животу добија смисао онда када се причестимо Телом и Крвљу Господњом. Отац Александар се у току беседе и обратио ученицима са жељом и надом да наставе да живе литургијски и након завршетка школовања, будући да је управо сама Света Литургија најбоља веронаука и сам Господ најбољи учитељ и да је она неодвојив део нашег идентитета.