Одштампајте ову страницу

СЛАВА У БАРОШЕВЦУ

СЛАВА У БАРОШЕВЦУУ среду, 21. јула 2021. године, када Црква прославља Светог великомученика Прокопија, служена је Литургија у храму Покрова Пресвете Богородице у Барошевцу, поводом славе рудара.

Литургију је служио игуман Доситеј (Радивојевић) Хиландарац, настојатељ манастира Светог великомученика Георгија у Ћелијама код Лајковца, уз саслуживање свештенства колубарско-посавског намесништва.

Обраћајући се окупљенима отац Доситеј Хиландарац је честитавши данашњи празник и славу рударима, подсетио на значај Љубави и њеног места у животу сваког истинског верника. "Бог је неизмерна Љубав и Доброта. У то су се уверили апостоли које је Господ повео са собом на гору Тавор и преобразио се пред њима. Та Љубав и Доброта узрок су и нашег постојања, нашег живота који нам је Бог даровао преко наших родитеља, украсио нас боголикошћу, а када смо отпали од Бога, послао је Сина свог да страда за нас и дарује нам вечни живот. Нико никада за нас није учинио тако нешто као што је учинио Господ. Он је најбољи од свих рођених на Земљи, најлепши од свих синова човечијих, Господ Исус Христос, Син Божији."

На крају Литургије прелоомљен је славски колач са домаћином господином Миланом Ђорђевићем, предедником Синдиката радника ЕПС-а. Сабрање је завршено трпезом љубави која је за присутне припремљена трудом и љубављу пароха барошевачког протојереја Милана Матића и данашњег свечара господина Милана Ђорђевића.