Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ НИКОЛЕ У МИРОСАЉЦИМА НАДОМАК ЛАЗАРЕВЦА

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ НИКОЛЕ У МИРОСАЉЦИМА НАДОМАК ЛАЗАРЕВЦАУ недељу трећу по Духовима, 11. јула 2021. године, када Црква прославља пренос моштију Светих бесребреника Кира и Јована, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог Николе у Миросаљцима, Архијерејско намесништво колубарско-посавско.

Владику је дочекало мноштво парохијана, међу којима су и деца у народним ношњама.

Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник колубарско-посавски протојереј ставрофор Златко Димитријевић, протојереј ставрофор Мирко Тешић, протојереј ставрофор Александар Новаковић, протојереј ставрофор Марко Митић, јерођакон Василије (Старовлах) и ђакон Стеван Илић.

Благољепију сабрања допринело је појање „Српских православних појаца“.

Обраћајући се окупљеним верницима Владика Јован је поручио да нам данашње Јеванђеље открива тајну једноставности и чари овога живота. То је живот у смирењу који нас води Богу. Смисао нашег живота је да схватимо зашто је Господ дошао међу нас? А он је дошао да нас научи суштини нашег живота, која је у тражењу Царства Божијег и праведности Божије. Живећи на Земљи ми већ сада стичемо Царство Небеско. То је могуће ако живимо хришћанским животом, у вери и истини, у љубави према Богу и људима. Чист ум и здраво око нам помажу да сагледамо лепоту творевине Божије. А имати чист ум и здраво око могуће је само ако се освећујемо и просвећујемо Духом Светим.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована

По завршетку литургијског сабрања, протојереј Зоран Ивановић са својом породицом и парохијанима је припремио трпезу љубави, на којој су настављене молитве и благодарења.

Свештеник Влада Димитријевић