Одштампајте ову страницу

СВЕТИ АПОСТОЛ И ЈЕВАНЂЕЛИСТ МАРКО- СЛАВА ЦРКВЕ У ВУЧИЋУ

СВЕТИ АПОСТОЛ И ЈЕВАНЂЕЛИСТ МАРКО- СЛАВА ЦРКВЕ У ВУЧИЋУУ данима када се све и свако радује Васкрсењу Христовом село Вучић надомак Раче имало је разлог за сугубо славље на дан Светог Апостола и Јеванђелиста Марка када њихова црква слави свог заштитника и помоћника.

Од раног јутра мештани овога села су испунили своју локану цркву како би принели своје молитве Богу Живоме и Васкрсломе и Светоме Апостолу Марку за своје породице, за своја родна поља и винограде, за своју стоку да их спасе у сачува у ова небивала времена. Њихов парох протојереј Велибор Јовановић са својом супругом топло их је дочекивао као њихов парох и прави домаћин.

Ништа лепше нема него када се пуна црква ори молитвом на Светој Литургији, а управо је тако данас било у Вучићу. Свету Литургију су служили: протојереј Ненад Савић, протонамесник Дејан Шишковић, јереј Ивица Камберовић и ђакон Марко Арсенић. Свака реч Литургије је у миру саслушана и са љубављу примљена што се видело на озареним лицима верних. После прочитаног Јеванђеља омилију је произнео ђакон Марко Арсенић.

На крају Литургије уследио је крсни вход и молитве за свети храм, народ, летину и све што је човеку потребито, а што једино Бог може дати. У знак захвалности Богу за све и свакога колачар је са својом породицом и свештенством принео жртву у наднебесни Божији жртвеник.

Како то бива код честитих и правих домаћина, тако је и у Вучићу после Литургије уследило весеље и укрепљење.

Марко Арсенић, ђакон