Одштампајте ову страницу

Радио "Слово љубве" - Епископ Јован: Сећање на Патријарха Иринеја

Специјал - Епископ Јован: Сећање на Патријарха Иринеја

У уторак 29. децембра 2020. године у 15 часова, на дан када се навршава четрдесет дана од упокојења Патријарха српског Иринеја, слушаоцима Радија "Слово љубве" препоручујемо нови специјал - разговор са Његовим Преосвештенством Епископом шумадијским и администратором Архиепископије београдско-карловачке г. Јованом (Младеновићем), посвећен сећању на блаженопочившег 45. Првојерарха СПЦ.

Чућете када се одиграо први сусрет два будућа Епископа СПЦ, како су им се укрштали животни путеви, колико је поверење Патријарх Иринеј имао у Епископа Јована и шта Владика посебно памти са бројних путовања и мирних посета Његове Светости на којима га је пратио? Замолили смо Преосвећеног Владику и да нам каже реч-две више о љубави почившег Патријарха Иринеја према богослужењу, Евхаристији, да онима који нису Патријарха познавали покуша да приближи његову личност, али и да каже више о улози и значају блаженопочившег Патријарха Иринеја - и као Епископа нишког и као 45. Првојерарха СПЦ.

Уторак, 29. децембар 2020. године у 15 часова, Епископ шумадијски и администратор Архиепископије београдско-карловачке г. Јован (Младеновић) - сећање на блаженопочившег 45. Првојерарха СПЦ.

Извор: Радио "Слово љубве"

Фото: Владимир Јелић - Патријарх Иринеј и Епископ Јован приликом посете Јужноафричкој Републици, 04. новембар 2018. године

Разговор са Преосвећеним Епископом Јованом (Младеновићем)