Одштампајте ову страницу

ДВА ЗЛАТА И ДВА СРЕБРА ЗА РАКИЈЕ МАНАСТИРА ДРАЧА

ДВА ЗЛАТА И ДВА СРЕБРА ЗА РАКИЈЕ МАНАСТИРА ДРАЧАПодрум манастира Драче је са својим производима и ове године учествовао на престижном Међународном фестивалу ракија у Панчеву. На позив за учешће ове године је послато рекордних 1300 узорака из пет различитих држава. Свих 1300 узорака је оценила међународно призната комисија за оцену квалитета дестилата под председништвом проф. др Нинослава Никићевића, највећег ракијског ауторитета на Балкану.

Манастир Драча је на овогодишњем такмичењу учествовао са своја три дестилата: лозовача (barrique) из 2017. године која је оцењена оценом 18,18 и тиме освојила златну медаљу, ракија од крушке калуђерке 2018. година која је оцењена оценом 18,02 такође златна медаља, ракија од јабуке из 2018. са оценом 16,60 за коју је добила сребрну медаљу.

Поред две златне и једне сребрне медаље, манастирски подрум је добио још једно сребро и пехар признања за друго место у категорији “лозовача (barrique)” са 18,18 поена док је првопласирани из Северне Македоније освојио 18,20 поена.