Одштампајте ову страницу

СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА И ЈЕВАНЂЕЛИСТЕ ЛУКЕ И ПОМЕН БЛАЖЕНОПОЧИВШЕМ МИТРОПОЛИТУ АМФИЛОХИЈУ

СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА И ЈЕВАНЂЕЛИСТЕ ЛУКЕ И ПОМЕН БЛАЖЕНОПОЧИВШЕМ МИТРОПОЛИТУ АМФИЛОХИЈУУ суботу 31. октобра 2020. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог апостола и јеванђелисту Луку и Светог Петра Цетињског, богослужбено је прослављена слава храма посвећеног Светом Луки на Старом градском гробљу у Младеновцу. Храм скромних димензија био је премали да прими велики број верника, који су дошли са жељом да учествују у Литургији.

Свету Литургију је служио старешина Светоуспенског храма у Младеновцу протојереј Слободан Кеџић уз саслужење протонамесника Ратка Аврамовића и ђакона Небојше Поповића. У својој беседи прота Слободан је говорио о важност данашњег празника и активног живота у Цркви. Подсетио је на тешка времена у којима су наши преци остајали верни Цркви и уграђивали себе у Тело Христово.

Након причешћа великог броја верника ове шумадијске вароши извршен је чин освећења кољива и резања колача. Овогодишњи домаћин био је господин Миливоје Павловић са породицом. Након евхаристијског сабрања служен је помен блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију. После се приступило трпези љубави коју је господин Иван Стефановић са љубављу припремио.

јереј Марко Јефтић