ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ”

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ”Манифестација под називом “Дечија недеља” већ дуги низ деценија се у нашој земљи обележава у основним школама, а од осамдесетих година је дефинисана законом као обавезна активност. Она се одржава у месецу октобру, афирмишући обавезе и права детета.

У основној школи “Мирко Јовановић” за “Дечију недељу” организован је низ активности, међу којима су учешћа узели и ученици верске наставе.

Ђаци који похађају веронауку, су цртали, правили разне макете храмова и цркава од глине и пластелина, учили слова наше црквенословенске азбуке, која је на овај начин подсетила ученике на наше древно писм које је утемељило нашу српску културу, као и на место где се то писмо данас чува – у храмовима наше Свете Цркве. Овим су деца показала да се активности из веронауке могу уклопити са захтевима школског програма, као и са многобројним друштвено корисним манифестацијама.

Надамо се да ће се из године у годину ширити план и програм оваквих активности и ван “Дечије недеље” на корист и спасење наших најмлађих верника.

ђакон Александар Ђорђевић