Одштампајте ову страницу

ПОСЕТА ЕПИСКОПА ЗАЈЕДНИЦИ „ЗЕМЉА ЖИВИХ“ У БРАЈКОВЦУ

Image 

Дана 24. јула 2008. након канонске посете Дрену у продужетку овога дана у сам његов  смирај, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован је нашао времена и да обиђе заједницу ''Земље живих'' у селу Брајковац надомак Лазаревца, у којој се тренутно налази шест штићеника.
Наиме, ради се о пројекту  за борбу против наркоманије, у који се благословом нашег владике и великим ангажовањем свештеника Александра Новаковића, укључила Црквена општина Лазаревац и Градска општина Лазаревац, а који је иначе започела пре око три године епархија бачка на челу са викарним епископом Јегарским Г. Порфиријем и свештеником Бранком Ћурчиним.

Показујући разумевање за овај велики национални проблем и велику љубав према овој деци која желе да превазиђу проблем у коме су се нашли, владика је саветујући их провео доста времена у разговору са њима. Говорио им је на основу свог дугогодишњег искуства духовне борбе о многим духовним проблемима, ђавољим смицалицама и замкама које могу да их задесе, на овом њиховом богоугодном повратку на прави животни пут. Оно што је овој деци дало посебну наду и охрабрење јесу речи преосвећеног владике у којима их је подсетио да ни у најтежим моментима, кризама и искушењима нису остаљени ни од Бога ни од људи. Ово није први пут да владика Јован обилази ову заједницу чиме тако даје велику подршку овом пројекту, како у духовном тако и у организационо-материјалном смислу.
Утисак братства храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу који су укључени у овај пројекат а нарочито штићеника који се у овој заједници лече, јесте да су овакве посете нашег владике од великог значаја и непроценљиве користи.

 свештеник Жељко Ивковић