Одштампајте ову страницу

ВАСПИТНИ СТИЛОВИ РОДИТЕЉА ТЕМА ШЕСТОГ СУСРЕТА ПОРОДИЧНОГ САВЕТОВАЛИШТА ПРИ МЛАДЕНОВАЧКОЈ ЦРКВИ

ВАСПИТНИ СТИЛОВИ РОДИТЕЉА ТЕМА ШЕСТОГ СУСРЕТА ПОРОДИЧНОГ САВЕТОВАЛИШТА ПРИ МЛАДЕНОВАЧКОЈ ЦРКВИУ понедељак, 13. маја 2019. год., у парохијском дому младеновачког Храма одржана је шеста радионица Породичног саветовалишта, коју је водио породични едукатор, студент логопедије и едукант псхиотерапије – трансакционе анализе господин Богдан Марковић. Вечерашњи сусрет био је посвећен важној теми у процесу васпитања – васпитним стиловима родитеља.

Предавач је упознао присутне родитеље са важним сегментима у процесу васпитања. Указано је на најчешће грешке у одгоју најмлађих, као и стилове који родитељи користе. Породично саветовалиште је стручна и духовна подршка родитељима и породицама Породично саветовалиште негује групне сусрете заинтересованих и истрајних родитеља и породица. Сусрети негују непосредан, спонтан и људски однос са циљем подстицања промена и духовног узрастања у процесу васпитања деце и породичном животу, баш како нас и Јеванђеље позива: “Будите савршени, као што је савршен Отац ваш Небески”. Кроз сусрете освешћују се важне димензије васпитања, као што су дугорочни и краткорочни циљеви за дете и родитељски захтеви, похваљивање и награђивање, критиковање и кажњавање на систематичан и ефикасан начин. Родитељи сагледавају властиту филозофију којом се руководе у васпитању и оплемењују је новим знањима. Родитељска улога је једна од најважнијих улога у животу појединца јер у себи носи одговорност за раст и развој детета које стасава и обликује се по узору на његове родитеље. Саветовалиште подстиче активну позицију родитеља и доприноси развоју васпитних вештина, емоционалној писмености, брачној и партнерској комуникацији, здравим породичним односима, очувању менталног здравља, сигурнијем родитељевању и заједничком животу у породици.

Сусрети су намењени родитељима, онима који се за ту улогу припремају, породицама и свима другима који су заинтересовани и мотивисани за теме којима се бавимо. Следећи сусрет биће одржан 27.маја у 19 часова, са освртом на све важне теме на које се до сада разговарало.

Дођите да разговором заједнички ојачамо хришћанске вредности и оснажимо породицу.

Добродошли!

јереј Марко Јефтић