Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА ВРБИЦЕ И ПРАЗНИКА ЦВЕТИ У АРАНЂЕЛОВЦУ

ПРОСЛАВА ВРБИЦЕ И ПРАЗНИКА ЦВЕТИ У АРАНЂЕЛОВЦУУ свим храмовима орашачког намесништва свечано је прослављена Врбица и одслужена света Литургија на празник Цвети. Деца и верни народ су заједно са својим свештенством прославили овај празник у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу. Врбица је прославњена служењем празничног бденија и свечаном литијом у којој су се нарочито истакли наши најмлађи суграђани.

Свечана литија око храма била је посебно украшена великим бројем деце која су својим ношењем врбових гранчица и звоњавом својих малих звончића овом празнику дали посебну ноту. Врбове гранчице које су верници носили су посебна символика победе Господа Исуса Христа над смрћу и слика Христовог свечаног уласка у Јерусалим.

У недељу је одслужена света Литургија на празник Цвети у присуству и живом учествовању у Литургији великог броја деце и верног народа. Свету Литургију је служио протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић уз саслуживање протојереја Слободана Раковића, протонамесника Александра Миловановића, јереја Немање Искића и ђакона Александра Бабића. Свету Литургију су улепшали својим појањем и чланови хора „Света Анастасија Српска“ из Аранђеловца. На проповеди након прочитаног Светог Јеванђеља, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић је све присутне поучио значају овог празника и свих предстојећих дана подсетивши их на значај поста којим смо се чистили да бисмо спремни кренули у сусрет Васкрслом Господу.

јереј Немања Искић