Одштампајте ову страницу

“ПУСТИТЕ ДЕЦУ ДА ДОЛАЗЕ МЕНИ” (Мк 14, 10)

“ПУСТИТЕ ДЕЦУ ДА ДОЛАЗЕ МЕНИ” (Мк 14, 10)У суботу, 15. децембра 2018. године, на празник Светог пророка Авакума, служена је света Литургија у Саборном храму у Крагујевцу. Литургијом је началствовао протојереј Срећко Зечевић уз саслужење протојереја Дејана Лукића и протођакона Небојше Јаковљевића.

Евхаристији је присуствовао велики број верника, а радост празника осетили су и најмлађи ученици ОШ “Радоје Домановић” који су на литургијско сабрање дошли у пратњи свог вероучитеља Стефана Радисављевића. Ученици поменуте школе литургијску радост увећали су тиме што се велики број њих причестио, остваривши тиме жељу Господа Исуса Христа који заповеда: “Пустите децу нека долазе мени, и не браните им; јер је таквих Царство Божије” (Мк 14, 10). Овим чином деца су нас подсетила на Господње речи и на то да истинску радост Царства Божијег можемо осетити уколико будемо били попут њих простодушни, брзи на праштању и пуни дечије радости и раздраганости.

Управо је таквом радошћу тог дана био испуњен Саборни храм Успења Пресвете Богородице чиме је свим присутним верницима увеличан празник Светог пророка Авакума.

Вероучитељ Стефан Радисављевић