“ПУСТИТЕ ДЕЦУ ДА ДОЛАЗЕ МЕНИ” (Мк 14, 10)

“ПУСТИТЕ ДЕЦУ ДА ДОЛАЗЕ МЕНИ” (Мк 14, 10)У суботу, 15. децембра 2018. године, на празник Светог пророка Авакума, служена је света Литургија у Саборном храму у Крагујевцу. Литургијом је началствовао протојереј Срећко Зечевић уз саслужење протојереја Дејана Лукића и протођакона Небојше Јаковљевића.

Евхаристији је присуствовао велики број верника, а радост празника осетили су и најмлађи ученици ОШ “Радоје Домановић” који су на литургијско сабрање дошли у пратњи свог вероучитеља Стефана Радисављевића. Ученици поменуте школе литургијску радост увећали су тиме што се велики број њих причестио, остваривши тиме жељу Господа Исуса Христа који заповеда: “Пустите децу нека долазе мени, и не браните им; јер је таквих Царство Божије” (Мк 14, 10). Овим чином деца су нас подсетила на Господње речи и на то да истинску радост Царства Божијег можемо осетити уколико будемо били попут њих простодушни, брзи на праштању и пуни дечије радости и раздраганости.

Управо је таквом радошћу тог дана био испуњен Саборни храм Успења Пресвете Богородице чиме је свим присутним верницима увеличан празник Светог пророка Авакума.

Вероучитељ Стефан Радисављевић