ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ИЗ БРЕСНИЦЕ

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ИЗ БРЕСНИЦЕУ недељу, 7. октобра 2018. године, на дан светог Симона монаха, бреснички пароси са око 60 верника посетили су манастир Студеницу. Тога дана манастир свечано обележава овај празник светом архијерејском Литургијом. Епископу жичком и игуману студеничком саслуживали су бреснички пароси, верни народ је заједно са монасима певао, а многи су се и причестили. За похвалу је и гостопримство братства манастира Студеница, које је спремило ручак за све наше поклонике.

Света Литургија, мошти, фреске, цркве, историја наше цркве и народа, спомен на прошлост и наше претке који су имали визију будућег Царства, спомен на Будућност кроз нашу црквену и националну прошлост и садашњост обитавају у лепотама Студенице.

После дугог пута, и крајпуташких ракетних споменика неизлечених рана нашег рода, верници из Бреснице били су у прилици да се диве лепоти фрескописа манастира Сопоћани. Исти утисак лепоте задужбина светих Немањића вернике је чекао и у манастиру Ђурђеви Ступови, уз топло гостопримство.

Саша Антонијевић, протонамесник