СВЕТА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак, 12. јуна 2018. године, када наша Света црква слави Преподобног Исакија Далматског, служена је Света литургија у храму Светог великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.
Свету Литургију је служио протојереј Горан Ђерковић, а саслуживао је ђакон Недељко Дикић.

За певницом су појали протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Сретко Петковић и члан црквеног одбора Љубодраг Максимовић.

"Где је два или три, ту сам и ја са вама", каже Господ. Данас је храм био пун деце предшколског узраста као и деце која похађају верску наставу и која су дошла са вероучитељицом Оливером Станчић. Причешћен је велики број деце која похађају верску наставу.

После прочитаног Јеванђеља протојереј Сретко Петковић је у беседи објашњавао деци и одраслима смисао Светог причешћа, смисао Христове жртве на крсту, шта значи сјединити се са Христом. Отац Сретко је позвао децу и родитеље да чешће долазе у храм Божији да обрате пажњу на лични однос, да се не удаљавају од Бога, да избегавају игрице и интернет, јер је и погубно и штетно за мале душе дечије. Сам Господ је рекао пустите децу да долазе мени, јер је њихово Царство Божије. Такође и да деца слушају родитеље, јер тако нам заповеда и заповест Божија.

После Свете литургије приређена је агапа, трпеза љубави, за дечицу које је спремило братство овог храма.

ђакон Недељко Дикић