КВИЗ ТАКМИЧАЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ

КВИЗ ТАКМИЧАЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕНа иницијативу вероучитеља из Архијерејског намесништва бељаничког и уз неизмерну подршку и помоћ директорке ОШ Павле Поповић у Вранићу госпође Јеле Стевановић, у суботу 9. јуна 2018. године, организовано је квиз такмичање из верске наставе за ученике петих, шестих и седмих разреда нашег намесништва.

Модератори квиза били су вероучитељи: Игор Обрадовић јереј, Зоран Станковић ђакон и Стефан Михаиловић. У жирију су били: свештеници Милан Дрочић председник жирија, Дарко Павловић, Владимир Димић, директорка поменуте школе где је и такмичење организовано госпођа Јела Стевановић и вероучитељица Јована Живковић. У квизу су учествовале три екипе (Барајево, Вранић и Степојевац) са по пет чланова. Најбоље се показала екипа из Вранића а најбољи појединац је био Растко Милић из Барајева.

У оквиру квиза постојало је неколико група питања, а посебан задатак је била иконографија. Питања у квизу су била прилагођена узрасту деце и они су одговорили тачно на готово сва питања. Квиз је имао за циљ не само да се покаже знање из веронауке већ и да се мотивише дружење деце по школама у нашем намесништву.

Пошто је квиз наишао на општу прихваћеност и међу децом и међу вероучитељима у плану је да се овакав вид дружења организује што чешће за сву децу основно-школског узраста.