ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У НАТАЛИНЦИМА

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У НАТАЛИНЦИМАУ недељу, 3. јуна 2018. године, када наша црква прославља Светог цара Константина и Свету царицу Јелену, молитвено је прослављена храмовна слава у Наталинцима крај Тополе. Светом Литургијом началствовао је арх. намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, а саслуживали су: протојереј – ставрофор Слободан Богојевић, протојереј Велибор Јовановић, протонамесник Дејан Динић, протонамесник Остоја Пешић и ђакон Урош Костић.

Верном народу беседом се обратио отац Дејан Динић указавши на витешки дух који је красио светог цара Константина, како у светским тако и у духовним борбама које је водио. Проналажење Часног крста од стране царице Јелене подсетник је хришћанима да хришћанства нема без крста. Свако време, па и ово данашње, носи са собом изазове и искушења која, ако се не прихвате крстом и кроз ношење крста, могу веома лако да баце човека у заточеништво модерних болести чијих смо епидемија и сами сведоци. Једино нам Црква Божија и крстоносни живот у њој дају имунитет и отварају врата вечности кроз која су прошли многи смртници поставши тако наследници Царства Небеског.

Након свете Литургије вршен је опход око храма и пререзан славски колач, а заједничарење је настављено трпезом љубави приређеној од стране домаћина славе госпође Гране Ђуровић и госпође Ружице Радојевић.

Урош Костић, ђакон