Одштампајте ову страницу

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БРЕСНИЦИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БРЕСНИЦИЊегово Преосвештентсво Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму светог Јоаникија Девичког у Бресници у среду, 30. маја.

Саслуживали су свештеници Саша Антонијевић и Милош Ђурић и ђакон Немања Стојковић, а чтецирали вероучитељи Марко Гаљак и Стефан Радисављевић. Вероучитељ Миодраг Крстић довео је ученике веронауке из ОШ “Ђура Јакшић”. Верни народ  је дошао у великом броју и узео је учешћа у Светој Литургији.

Владика је беседио о животу човека по правди Божијој, правди као скупу свих врлина, о недовољности и несавршености Старозаветне правде, те о доласку Господа Исуса Христа који је донео правду са неба, која води у Царство небеско. Човек често, по гордости својој, жели да Бога спусти на земљу, а себе да уздигне. А ако човек живи по правди Божијој, ако је сеје, он живи у радости. Човек је позван да живи као анђели Божији, који живе у љубави. Бог је снео са неба правду Божанску да оплемени нашу човечанску правду, како би човек могао да принесе дар љубави према другом човеку. Ако човек живи по правди Божијој, он постаје праведан.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Лепоту појања увеличали су свештеник Драгослав Милован и хор верника из Саборног храма.

Саша Антонијевић, протонамесник