ЦВЕТИ У ЦРКВИ СВЕТОГ ЈОАНИКИЈА

ЦВЕТИ У ЦРКВИ СВЕТОГ ЈОАНИКИЈАУ недељу. 01. априла 2018. године, када наша Света Црква слави успомену на Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети, сабрао се верни народ у цркви Светог Јоаникија у Бресници. Литургију је служио јереј Милош Ђурић, а ученици који похађају Верску наставу у ОШ “Ђура Јакшић”, учествовали су у одговарању и појању са сабраним народом током Литургије.

Током Литургије, ученици четвртог, петог и шестог разреда су се причестили, док су млађи одговарали и активније учествовали у појању. Претходне недеље током Свете Архијерјеске Литургије, коју је служио Епископ шумадијски Господин Јован, ученици старијих разреда су појали, док су се ученици млађих разреда причестили.

Ученици седмог и осмог разреда су учествовали у Литургији коју је служио наш Епископ у Старој цркви и том приликом се причестили.

Након Литургије, организовано је од стране братства овог светог храма и вероучитеља, послужење за ученике и њихове родитеље, а настављено је дружење у парохијском дому и дворишту.

Вероучитељ Миодраг Крстић