Одштампајте ову страницу

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ПОПОВИЋУ

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ПОПОВИЋУУ недељу четврту Часног поста, 18. марта 2018. године, благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у цркви Светог великомученика Горгија у Поповићу служена је Света Тајна Јелеосвећења.

Служење Свете Тајне је почело у 16:00 часова, чинодејствовали су: протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић архијерејски намесник космајски, јереј Стефан Васиљевић (гост из Архиепископије београдско-карловачке), јереј Игор Карановић (гост из Епархије банатске), протојереј Слободан Павловић парох рогачки, протојереј Јовица Ескић парох бељински, протонамесник Горан Јеремић парох сибнички и протонамесник Марко Стевановић парох поповићки.

Тог празничног дана црква у Поповићу је била мала да прихвати број верника који јој је притекао желећи духовно и телесно здравље.

Но, то није сметало, већ је допринело, молитвеном расположењу код присутних. Присутни су били видно озарени благодаћу, не обазирући се на дуготрајност богослужења, радосно су слушали свако следеће Јеванђеље, сваку следећу молитву, радосно су чекали помазивање освећеним уљем, а у таквом маниру су се и вратили својим домовима носећи освећене дарове, брашно и уље.

Након богослужења је приређена скромна трпеза у парохијском дому.

протонамесник Марко Стевановић