Одштампајте ову страницу

ИЗМОЖБА ШКОЛЕ ИКОНОПИСА ПРИ ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У ЛАЗАРЕВЦУ

ИЗМОЖБА ШКОЛЕ ИКОНОПИСА ПРИ ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У ЛАЗАРЕВЦУЧетврти пут за редом, на празник Сретења Господњег, ученици школе иконописа при храму Светог великомученика Димитрија прославили су своју крсну славу.

Школа је са радом почела 2014. године, захваљујући благослову Владике шумадијског Г. Јована. Ове 2018. године славски колач је са ученицима иконописа, преломио свештеник Владимир Стојковић, који је честитавши свечарима славу напоменуо важност усавршавања својих дарова, којима се у труду и љубави, усавршава читава заједница и изграђује Црква.

Присутни су могли да погледају и радну изложбу ученичких радова, која је била продајна, у циљу прикупљања средстава за набавку потребног материјала за рад школе, али и литературе за стицање потребног теоријског знања. Од почетка ове школске године, на месту предавача иконописа налази се Ангелина Митровић, а изложени радови сведочили су изузетан напредак полазника школе, који је постигнут у претходном полугодишту. Трпеза која је потом уследила припремљена је трудом ученика школе иконописа. Као и претходних година користимо прилику да позовемо све заинтересоване да нам се придруже у раду и дружењу.

Влада Димитријевић, протонамесник