СВЕТИ САВА ПРОСЛАВЉЕН У ЦРКВИ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ И ШКОЛИ “ЈОВАН ПОПОВИЋ”

СВЕТИ САВА ПРОСЛАВЉЕН У ЦРКВИ СВВЕТОГ ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ И ШКОЛИ “ЈОВАН ПОПОВИЋ”Ускликнимо с` љубављу Светитељу Сави!

На дан светог Саве дечија срца и уста пуна су хвале овом највећем Србину и најмилијем српском детету Растку Немањићу – светом Сави.

Деца школе “Јован Поповић” особито су заблагодарила овом дивном светитељу у цркви Свeтог великомченика Димитрија у насељу Сушица на светој Литургији, припремивши се, да се достојно сусретну са Христом у светој Тајни Причешћа, а најпосле и са светим Савом, отпојавши му хвалу кроз песмице њему у част припремљене, за шта су од братства цркве била награђена пригодним пакетићима.

Божанствену Литургију у Цркви Светог великомученика Димитрија служили су: протојереј-ставрофор Радомир Ракић, јереј Александар Сенић, протонамесник Небојша Ракић и протонамесник Александар Јовановић.

Колач, жито и децу у школи у Шумарицама благосиљао је протонамесник Срђан Тешић, а у матичној школи протонамесник Небојша Ракић и протонамесник Саша Антонијевић.

Свештеници су и овом приликом забалодарили деци на пригодном програму и поучили их у беседи да следе пут светог Саве, пут који води у живот вечни, а то је оно што нам је овај светитељ оставио у аманет докле год је српског рода и колена.

Марко Арсенић, вероучитељ