ОБЕЛЕЖАВАЊЕ САВИНДАНА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ САВИНДАНА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ суботу, 27. јануара 2018. године, када наша Света Црква прославља и празнује успомену на првог српског архиепископа Светог Саву, Литургијским сабрањем обележен је овај дан. Молитве су узносили: архијерејски намесник јасенички протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, протонамесник Драган Милутиновић, протонамесник Слободан Сенић и ђакон Александар Јаћимовић.

Храм су испунили ученици ОШ „Радмила Шишковић“ и ОШ „Вук Караџић“ предвођени својим вероучитељима Милошем Јелићем и Александром Јаћимовићем. Својим богоумилним гласовима ученици су одговарали на прозбе и многи од њих су узели и активно учешће причестивши се телом и крвљу Господа нашег Исуса Христа.

По прочитаној заамвоној молитви пресечени су славски колачи поменутих основних школа у присуству директора и наставника.

Духовно напојени ученици су се упутили својим школама како би пригодним академијама и доделама признања за постигнуте резултате прославили своју славу. Братство храма Свете Петке је својим присуством увеличало ове академије, као и академију Паланачке гимназије.

Александар Јаћимовић, ђакон