НА ДАР СТЕ ДОБИЛИ, НА ДАР И ДАЈТЕ

НА ДАР СТЕ ДОБИЛИ, НА ДАР И ДАЈТЕУ уторак, 23. јануара 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица. Епископу су саслуживали свештеници: протонамесници Небојша Ракић, Александар Јовановић, јереј Александар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да je за свакога важно и потребно да схвати како је благодатан дар добио од Бога, за који облик животне делатности га је Бог предзначио. Јер, како често због своје самовоље стремимо ка високим и почасним дужностима, гнушајући се нижима, али угоднима Богу. Јер Он нас предзначује за делатност за коју имамо снаге, о чему нам говори апостол Павле. Велике дарове Своје багодати Господ Бог дели људима да би творили Његову вољу и да би се на трновитом животном путу руководили јеванђелским заповестима. Епископ наглашава да се дарови чувају смиреноумљем и усрдношћу, а губе гордошћу и нерадом. Без обзира ко смо, шта смо и чиме се бавимо, један дар смо добили сви, а то је време. Време које треба да искористимо тако што ћемо препознати своје дарове и онда их стваралачки у труду искористити, умножити и употребити на славу Божију и људима на корист и спасење.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају подсећа да смо се определили за Христа, јер је Он наш мир и радост, истина и живот. Без Њега нема мира ни спокоја душама нашим, у породици, међу људима и народима. Држимо више до духовних вечних вредности.

ђакон Милутин Гашевић