Одштампајте ову страницу

ПОСЕТА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ И МЛАДИМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

ПОСЕТА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ И МЛАДИМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУУ понедељак 08. јануара када наша Света Црква прославља Сабор Пресвете Богородице, Удружење за помоћ деци и младима са сметњама у развоју Свети Василије Велики у Маршићу посетио је Епископ шумадијски Господин Јован.

Повод ове посете био је, како прослављање најрадоснијег хришћанског празника Божић, тако и охрабрење и подстрек родитеља и деце који бораве у овом удружењу.

Својим благословом и топлим хришћанским поукама наш Епископ се обратио родитељима и многобројним гостима након што је посетио децу ометену у развоју у самом боравку. Веома дирљива слика било је дружење нашег Епископа са децом а и касније његове речи након приређене закуске разгореле су срца свих присутних. У свом обраћању између осталог Епископ је нагласио да сви ми носимо свој крст али треба да пазимо како га носимо и кад је то могуће и кад је најпотребније помогнемо своме ближњем да изнесе свој крст када му се учини претешким. Нагласио је да наша Света Црква увек брине за оне најуморније и да препознаје потребу да понесе терет претоварених.

Овој прослави и посети Епископа присуствовали су још и сви они који су заслужни што овај боравак постоји и што ће надамо се још дуго дуго постојати и вршити племениту мисију Цркве. Својим присуство увеличали су овај догађај члан Градског већа за социјалну заштиту, начелник Градске управе за здравство и социјалну заштиту, директорка школе за образовање деце са сметњама у развоју као и Српски тим за изазове из Крагујевца.

протонамесник Бранислав Матић