Одштампајте ову страницу

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У КОПЉАРИМА КОД АРАНЂЕЛОВЦА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У КОПЉАРИМА КОД АРАНЂЕЛОВЦАЧетврте недеље по Духовима, 17. јула 2016. године, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Архијерејску Литургију у цркви св. Анастасије Српске у Копљарима надомак Аранђеловца. Пре свете Евхаристије, владика Јован је освештао палионицу свећа у порти ове цркве. Владици су саслуживали Архијерејски намесник орашачки протојереј- ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј Љубиша Ђураш, протонамесници Слободан Раковић и Бранислав Борота и протођакон Небојша Јаковљевић.

Након прочитаног Јеванђеља наш Архијереј је поучио сабрани народ о величини вере, кроз тумачење прочитаног зачала о исцељењу капетановог слуге у Капернауму. Владика је истакао да права вера људе води кроз живот и небо спушта на земљу, а љубав божију наводи да чудеса чини, као што се збило и са капетановим слугом. Посебни акценат владика је ставио на капетанову веру и преумљење, који будући незнабожац, показа се већим од многих из Израиља.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Лепоту овог евхаристијског сабрања употпунили су и хор „Света Анастасија Српска“ из Аранђеловца, као и Србски Православни Појци из Београда.

јереј Александар Миловановић