ОБРАЗОВНО- ЕДУКАТИВНА АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”

ОБРАЗОВНО- ЕДУКАТИВНА АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”И ове године, ученици верске наставе Музичке школе у Крагујевцу, спроводе образовно-едукативну акцију “22. октобар”.

ОШ “Живко Томић” – истурено одељење у Блазнави, била је прва школа коју смо ове године посетили тим поводом.

Након полусатног концерта класичне, духовне, етно и светске музике, основци су имали прилику да се упознају са инструментима, техникама свирања, техникама израде инструмента, те добију савет од старијих колега у вези са уписом и приликама у Музичкој школи.

Продајни центар Епархије шумадијске, Богословија “Светог Јована Златоуста”, и кућа слаткиша “Војка”, помогли су нашу акцију кроз донације, те су основци и овога пута даровани поклон пакетићима.

Домаћин је уложио ванредне напоре да овај сусрет учини незаборавним, те су нас уз дарове сачињене од домаћих производа овог прелепог шумадијског села, даровали и несебичним гостопримством, карактеристичним за овај крај Србије.

Под благословом тамошњег пароха и вероучитеља оца Николе, заблагодарили смо Богу химном Светом Сави, у чије име се ова акција и спроводи.

Размена дарова, размена талената и искуства, умножавање радости и дечијих задовољстава, врлине су које су обележиле сусрет у Блазнави.

Након сусрета, ученици Музичке школе су посетили приватну етно- поставку породице Лазић, а на иницијативу учитељице ове школе и уметника, Јелене Лазић.

Акција “22. Октобар” ће се наставити и у наредном периоду.

вероучитељ Обровић Предраг