ВЕРОМ СХВАТАМО И ОНО ШТО ЈЕ УМУ НЕДОКУЧИВО

ВЕРОМ СХВАТАМО И ОНО ШТО ЈЕ УМУ НЕДОКУЧИВОЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому у 29. понедељак по Педесетници, а на дан светог пророка Наума и светог Филарета Ћутљивог. Преосвећеном владици су саслуживали протонамесник Бранислав Матић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.

Светосавски храм био је испуњен основцима школе „Мирко Јовановић“ који су се одазвали позиву својих вероучитеља ђакона Милоша Ђурића и Предрага Обровића и дошли у храма како би возглавили и применили своје знање стечено на часовиме веронауке и то пре свега учествујући у пијењу Чаше Спасења и једењу Хлеба Живота. Малени узрастом, али не и вером, малишани окупљени око свог Епископа, узнели су хвалу Господу одговарајући на литургијске прозбе.

Преосвећени владика Јован се обратио свим верницима, а посебно деци речима очинске љубави и бриге, подсећајући их да је Господ давалац свих добара у нашим животима и да је дужност сваког од нас да своју душу и читаво своје биће испуни Богом. Бог је испуњен љубављу, милосрђем, истином и добротом, и сваки човек је позван да кроз Бога спознаје другог човека и да спознајући друге људе спозна и самог Бога. Једино ако Господа уселимо у наше душе сачуваћемо лик и подобије које је дато још нашим прародитељима Адаму и Еви.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након причешћа Животворним даровима и дељења антидора, Преосвећени владика Јован је поделио свој архијерејски благослов свима окупљенима и том приликом поделио иконице свој деци.

Након евхаристијског сабрања организовано је послужење за сву децу и учитеље која су присуствовали Светој Литургији.