СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ДАРОСАВИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ДАРОСАВИУ недељу 13. децембра 2015. године, када света Црква празнује св. апостола Андреја Првозваног, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Архијерејску Литургију у храму св. Симона монаха у Даросави код Аранђеловца.

Преосвећеном Владици су саслуживали Архијерејски намесник орашачки протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј-ставрофор Драгомир Кеџић, протојереј Љубиша Ђураш, јереји Александар Миловановић, Иван Теодосић и Милош Мијатовић, као и ђакони Иван Гашић и Немања Искић.

Сабраним верницима Даросаве и околине Владика Јован је одржао очинску беседу на Јеванђељску причу о свадби господаревог сина и неразумним званицама које се нису одазвале позиву. Владика је нагласио да је та свадба управо света Литургија, на коју нас Господ и Црква Његова свагда позива, а многи се због разних овоземаљских ствари не одазивају на тај позив. Морамо знати да уколико нас нема на овој Литургији овде на земљи, неће нас бити ни на оној Небеској у Царству Божијем.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Свето Евхаристијско сабрање улепшано је и појањем хора „Света Анастасија Српска“ из Аранђеловца, а велики број верника је приступио Светој Чаши примивши Причешће из руке нашег Архијереја.

јереј Александар Миловановић