Одштампајте ову страницу

СВЕТА ЛИТУРГИЈА НА АЕРОДРОМУ - 7. ДЕЦЕМБAР 2015. ГОДИНЕ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА НА АЕРОДРОМУ - 7. ДЕЦЕМБAР 2015. ГОДИНЕУ понедељак 7. децембра 2015. године када се наша Света Црква молитвено сећа свете Екатарине и светог Меркурија. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому уз саслужење протонамесника Немање Младеновића, јереја Александра Мирковића и ђакона Милоша Ђурића.

Пред лицем Васкрслог Христа који нам се открио у Светој Литургији окупило се велики број деце која похађају Основну Школу „Мирко Јовановић“ која предвођена својим вероучитељима дошла да запечате знање стечено на часовима верске наставе кроз сједињење са Христом. Овим је и настављена вишегодишња пракса доласка деце на Свету Литургију, која ће бити настављена и интензивирана посебно у недељама поста које су испред нас.

Владика Јован се обратио беседом свим окупљенима и подсетио их на човеков полажај у овом свету и на чињеницу да се сваки човек налази између љубави и мржње, живота и смрти, Бога и ђавола. На сваком од нас је коме ћемо се приклонити и какав живот ћемо водити. Да ли ћемо достојно сведочити Христа или ћемо се постидети пред Њим зависи од тога колико ћемо имати Бога у себи и колико ћемо имати љубави, честитости и поштења.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након приступања Светој Чаши и узимања лека бесмртности организовано је послужење за све школарце.