МОЛЕБАН НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ЛАПОВУ

МОЛЕБАН НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ЛАПОВУКао и претходних година, тако и ове школске године, 1. септембра 2015., у Основној школи “Светозар Марковић” у Лапову одслужен је обред молебног пјенија приликом почетка ђачког учења. Присуствовао је велики број ученика, наставника и родитеља.

Молебну су присуствовали и председник општине Лапово Небојша Тасић као и председник скупштине Лапово Саша Ивковић.

Свечано сабрање је отворила директорка школе Славица Томић, а затим је присутне госте поздравио пригодним говором председник општине Лапово, да би потом био одслужен молебан који су служили протојереј Видоје Рајић и протонамесник Дејан Шишковић.

Управо као што пише у једној од прозби, свештенство се молило Богу да пошаље на ученике духа мудрости и разума, да им отвори ум и уста, те просвети срца њихова ради примања васпитања добрих наука, као и да усади у њихова срца почетак мудрости и божанско страхопоштовање. Након одслуженог молебана присутнима се обратио свештеник Видоје Рајић који им је бираним речима нагласио значај школе за духовно узрастање и напредовање личности, али и чињеницу да правог узрастања нема без богопознања и учествовања у светотајинском животу Цркве. На крају им је пожелео да буду испуњени љубављу и ту љубав поделе међу собом, како би били увек насмејани и срећни, са што бољим оценама.
Затим је уследио културно – уметнички програм који су вешто и са укусом извели ученици школе.

протонамесник Дејан Шишковић