ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ЦРКВИ СВРТОГ ОЦА НИКОЛАЈА МИРЛИКИЈСКОГ ЧУДОТВОРЦА У КАЛУДРИ

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ЦРКВИ СВРТОГ ОЦА НИКОЛАЈА МИРЛИКИЈСКОГ ЧУДОТВОРЦА У КАЛУДРИУ четвртак 04. јуна 2015. године, када Црква Божија прославља Светог мученика Јована Владимира кнеза српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у Калудри. Епископу су салуживали: aрхијерејски намесник лепенички и вд. левачки протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј Огњен Гребић, јереј Душко Жујевић, јереј Новак Илић и протођакон Иван Гашић.

Пре почетка Свете Архијерејске Литургије освештан је трпезар у порти храма .За време Свете Архијерејске Литургије крштена је мала тромесечна Рајна Јеличић, ћерка господина Ивана Јеличића и Биљане Јеличић, а унука господина Радмила Јеличића ктитора храма Светог Оца Николаја у Калудри.

Након прочитаног Јеванђеља окупљеним верницима Преосвећени Владика Јован упутио је речи поуке о силаску Светог Духа на апостоле. Да нас је Свети Дух окупио око овог Светог Храма и да се Свети Дух излива целе године на сваку крштену хришћанску душу. Даље у својој поуци Преосвећени је истакао важност љубави човека према човеку и човека према Богу и да држимо заповест Христову коју је рекао својим апостолима љубите једни друге, ако вас мрзи свет знајте да је Мене омрзнуо пре вас. Да вилимо љубављу Бозијом која траје вечно а не сентиметалном љубављу која је пролазна пропадљива, јер човек који нема љубави Божије он има у срцу мржњу а из мржње се рађа зло које уништава свако добро у човеку.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

По завршетку свете Литургије уприличено је резање славског колача испред записа у порти храма. По завршетку резања колача уприличен је пријем званица и послужење славским кољивом и колачем, а затим и гозба љубави коју је припремио господин Радмило Јеличић са својом породицом.

јереј Слободан Савковић