Одштампајте ову страницу

СЛАВА ЦРКВЕ У ЦЕРОВЦУ

СЛАВА ЦРКВЕ У ЦЕРОВЦУTрећег дана празника Свете Тројице, 2. јуна 2015. године, црква у Церовцу, прославила је своју славу као и светог мученика Талалеја, светог мученика Аскалона и преподобног Стефана Пиперског.

У историји је бивало времена када су мештани Церовца, помагали изградњу Саборног храма у Крагујевцу, храма у Десимировцу, а потом храма у Церовцу. За све ове историјске тренутке много је у захвалности према њима допринео и Епископ шумадијски Господин Јован који је као и ранијих година и данас овде са нама, стазом која се уходава да мештани и деца схвате важност великог празника, славе и доласка Епископа чијом је посетом и пажњом народ као и сви ми, био видно веома обрадован.

Литургијом је началствовао Првојерарх епархије шумадијске Господин Јован, уз саслуживање Архијерејског намесника опленачког протојереја -ставрофора Миладина Михаиловића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Милана Томића, протонамесника Александра Јовановића и протођакона Небојше Јаковљевића.

У надахнутој беседи, Епископ је честитао празник народу и деци и појаснио да у времену када свакодневно чујемо и слушамо све више о убиствима и неделима, морамо сагледати Духа Светога у себи, а тај Дух Свети је у цркви, а ми требамо живети Духом Светим и више знати шта је Бог. Свети Дух ће нам помоћи да себе поправимо, а никако друге осуђивати, а себе оправдавати.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На литургији су сви узели учешћа у појању, читању Символа Вере, молитве пре причешћа и молитве Господње "Оче Наш". Причешћено је мноштво деце и њихових родитеља.

После Свете литургије на радост свих приређен је богат културно-уметнички програм, а после програма Епископ је благословио сву децу и поделио им освештане иконе. Ручак је припремљен за све госте у дворишту храма трудом домаћина Миољуба Николића и црквених одборника ове парохије.

протонамесник Дејан Петровић