ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЈАГОДИНИ

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЈАГОДИНИПрослава овог дивног угодника Божијег започела је бденијем, које је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење свештенства беличког намесништва у цркви Светог aрхангела Михаила и Гаврила у Јагодини. У току бденија шумадијски Првојерарх поучио бројни присутни народ, посебно наглашавајући шта се од нас који себе називамо децом Светог Саве очекује. За посебну делатну љубав према Цркви, Епископ је благоизволео одликовати господина Милорада Савића Архијерејском граматом признања као пример верном народу.

По завршетку бденија, братство храма у обновљеној сали парохијског дома приредило вечеру на којој су учешће узели директори основних и средњих школа.

Сала културног центра испуњена до последњег места била је место реализације Духовне академије коју је пригодном беседом отворио владика Јован и том приликом поделио пригодне награде победницима разних конкурса који су били саставни део 13. Светосавске недеље. Носиоци реализације Светосавске недеље поред Црквених општина града Јагодине били су школска управа као и актив вероучитеља.

На сам дан празника у свим храмовима служене су Свете Литургије уз присуство великог броја полазника веронауке, који су своје присуство и прославу Светог Саве крунисали сједињењем са Богом кроз Свето Причешће.

презвитер Милан Ђорђевић