ОНАЈ КО ХРИСТОМ ЖИВИ, НЕ БОЈИ СЕ НИ СМРТИ

ОНАЈ КО ХРИСТОМ ЖИВИ, НЕ БОЈИ СЕ НИ СМРТИУ четвртак 20. 11. 2014. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Милошевој Цркви у Крагујевцу.

У беседи на Јеванђеље о блаженствима, Владика подсећа да Господ своју Беседу на Гори завршава речима: „Радујте се и веселите се, јер је велика ваша награда на Небесима“. Заиста блаженство је мир, а мире нема без Бога. На Литургији свештеник каже: „Мир свима!“. Прва свештенорадња је давање мира. Мир је извор и почетак свакога добра. Мир без Бога је варљив. Зато све што смо ближи Богу, све се више успокојавамо миром. Мир Божији чуваће срца ваша и мисли ваше у Господу нашем Исусу Христу како говори апостол Павле.

Сва осећања срца ничу и узрастају у Господу. Такав човек не лута ван Бога, већ живи са Христом и у Христу. Својим животом Богочовек је донео мир. Такав човек се не плаши ни смртни ни греха, али се боји да не остане без Господа.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На Литургији су се причестили ученици Политехничке школе из Крагујевца, који су присуствовали са својим вероучитељем г. Марком Гаљком. Владика је посетио братство Старе Цркве у парохијском дому.

протођакон Мирослав Василијевић